ondernemingsrecht advocaat den haag

Ondernemingsrecht Advocaten

De toenemende complexiteit van onze maatschappij en de steeds veranderende wet- en regelgeving vergen een grote wendbaarheid van bestuurders, hun organisaties, en allen die daarbij zijn betrokken. Het ondernemingsrecht vormt daarop geen uitzondering. Of het nu gaat om de begeleiding van een transactie, het aansprakelijk stellen van een contractpartij, over de opzet van een ondernemingsstructuur of een lastige procedure bij de Ondernemingskamer in verband met een aandeelhoudersgeschil, al deze onderwerpen (en meer) worden tot het ondernemingsrecht gerekend.

Wat kunnen onze ondernemingsrecht advocaten voor u betekenen?

Een advocaat kan een ondernemer veel werk uit handen nemen. U heeft allemaal wel eens met ondernemingsrechtelijke kwesties te maken gehad, maar dat is wat anders dan er dagelijks aan te werken. Maak daarom gebruik van advocaten die de ‘ins’ en ‘outs’ van het ondernemingsrecht kennen. Neem daartoe gerust contact op met onze specialisten. Wij staan u graag te woord. Samen met u werken wij aan oplossingen die praktisch en haalbaar zijn.

Waarbij wij u kunnen ondersteunen


Onze advocaten adviseren op het gebied van:

 • Aandeelhoudersovereenkomsten: er wordt regelmatig getwijfeld aan het nut van een aandeelhoudersovereenkomst. De gedachte is dan dat alles toch al in de statuten is geregeld. Dat is in praktijk maar ten dele waar.
 • Aandeelhoudersvergadering: wij kunnen u adviseren over de rechten en verplichtingen van aandeelhouders binnen de algemene vergadering van aandeelhouders.
 • Aansprakelijkheid commissarissen: aansprakelijkheid van commissarissen kent dezelfde wettelijke regelingen als bestuurdersaansprakelijkheid.
 • Algemene voorwaarden: algemene voorwaarden kunnen van toepassing worden verklaard op overeenkomsten tussen ondernemingen onderling of tussen ondernemingen en consumenten.
 • Beroepsaansprakelijkheid: de advocaten van Delissen Martens kunnen u adviseren over hoe u risico’s op beroepsaansprakelijkheid zo mogelijk voorkomt, beperkt of afwentelt.
 • Bestuurdersaansprakelijkheid: hoewel het bestuur berust bij de bestuurders gezamenlijk, is iedere bestuurder in beginsel afzonderlijk voor zijn aandeel in het bestuur en dus in het beleid van de vennootschap verantwoordelijk.
 • Boardroom counseling & mediation: als bestuurder, commissaris of ondernemer kunt u in situaties terecht komen, waarin u behoefte heeft aan onafhankelijk strategisch en juridisch advies.
 • Corporate Governance: naast het in goede banen leiden van de dagelijkse gang van zaken binnen uw bedrijf, moet u ook voldoen aan ingewikkelde wet- en regelgeving en gedragsregels, en moet u omgaan met (externe) toezichthouders.
 • Corporate Litigation: als de besluitvorming van een vennootschap verlamd raakt, heeft dat vaak zeer schadelijke gevolgen voor de onderneming. Het is dan zaak om snel te handelen om enerzijds de schade te beperken en anderzijds een oplossing te bereiken waarmee de vennootschap verder kan.
 • M & A: een fusie of overname is voor veel ondernemers een ingrijpende gebeurtenis. M&A transacties vragen om maatwerk en vereisen een goede samenwerking tussen de onderneming, corporate finance adviseur en de advocaat.
 • Insolventie: iedere ondernemer krijgt ermee te maken. Een klant, een belangrijke leverancier of de eigen onderneming verkeert in financiële problemen. Een faillissement is dan soms onafwendbaar.
 • Management Buy Out / Management Buy In: indien u een MBI of MBO overweegt is het raadzaam om goed advies in te winnen. M&A transacties vragen om maatwerk en vereisen een goede samenwerking tussen de onderneming, het management, corporate finance adviseur en de advocaat.
 • Herstructurering: bij herstructurering zijn verschillende zaken van belang. De gekozen structuur moet uiteraard juridisch degelijk zijn, maar er moet ook aandacht zijn voor de fiscale gevolgen, de financiering en eventuele arbeidsrechtelijke gevolgen.
 • Werkgeversaansprakelijkheid: de advocaten van Delissen Martens kunnen u adviseren over hoe u risico’s op aansprakelijkheid zo mogelijk voorkomt, beperkt of afwentelt.
 • WHOA: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan bedrijven helpen die hard zijn geraakt door de corona-crisis.

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze ondernemingsrecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland.

Juridische ondersteuning nodig?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robbert Delissen of iemand anders uit het team ondernemingsrecht. Zij staan u graag te woord.

Team Ondernemingsrecht

René (R.) Willemsen

René (R.) Willemsen

Advocaat/partner

Marina (M.) Verberkmoes-Cota

Marina (M.) Verberkmoes-Cota

Advocaat/partner

Milan (M.) Karel

Milan (M.) Karel

Advocaat

Ivo (I.J.) Janssens

Ivo (I.J.) Janssens

Advocaat / belastingadviseur / partner

Robbert (R.W.M.L.) Delissen

Robbert (R.W.M.L.) Delissen

Advocaat/managing partnerVragen over ondernemingsrecht?
Neem contact op met Robbert (R.W.M.L.) Delissen

Bel mij terug:

Wij verwerken uw persoonsgegevens zoals beschreven in ons Privacy Statement.
(* verplichte velden)